Aquaphor RO-312S system odwróconej osmozy z dzbankiem
Opis

System RO-312S jest to najbardziej kompaktowy system odwróconej osmozy. W tym systemie przefiltrowana woda trafia bezpośrednio do dzbanka o pojemności 4,2 litra, a nie do zbiornika na wodę. Pozwala to na zaoszczędzenie miejsca w szafce kuchennej, a woda w dzbanku po każdym zużyciu jest automatycznie uzupełniana. Filtr wykonany jest z bezpiecznych materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Konstrukcja filtra pozwala na skuteczną pracę przy ciśnieniu od 1,5 do 6,5 atm.


Systemy odwróconej osmozy serii RO-312S różnią się od tradycyjnych filtrów RO dostępnych na rynku. Są to jedyne tego typu rozwiązania, które zamiast zbiornika pod zlewozmywakiem pozwalają gromadzić wodę w dzbanku. Takie rozwiązanie sprawdza się gdzie brakuje miejsca w szafce pod zlewem na zbiornik wody. System pracuje nawet przy niskim ciśnieniu wody z wodociągu i jest w stanie przefiltrować ok 380 litrów na dobę. To duża oszczędność, gdyż 3 osobowa rodzina wypija w ciągu doby 9 l wody, woda butelkowana kosztuje około 0,75zł/l, a z systemem RO-312S litr wody to koszt ok 10 GROSZY!
Przefiltrowana woda jest całkowicie bezpieczna, miękka i smaczna, idealna do przygotowywania posiłków i bezpośredniego picia. System RO-312S usuwa z wody chlor, twardość, zanieczyszczenia mechaniczne (np. rdza z rur), bakterie i wirusy.


K1 - Usuwa z wody zanieczyszczenia mechaniczne i chemiczne |
K7M - Oczyszczanie oraz mineralizacja wody pitnej |
RO-100S - Membrana osmotyczna stosowana jest w systemach odwróconej osmozy serii RO. Oczyszcza wodę z większości zanieczyszczeń, występujących w wodzie, usuwa z wody bakterie, wirusy i cysty. Obniża nadmierną twardość wody z dowolnego poziomu początkowego. |




Optymalna mineralizacja Mg i Ca
Na etapie mineralizacji stężenie wapnia i magnezu jest optymalizowane w zależności od początkowej twardości wody. Czysta woda wzbogacona magnezem przynosi korzyści zdrowotne i pomaga w codziennym gotowaniu. Zwykła woda oczyszczona smakuje lepiej z magnezem. Niektóre napoje również smakują lepiej. Miłośnicy kawy wiedzą, że odpowiednia równowaga magnezu znacznie poprawa smak i aromat napoju. Magnez pomaga również ciału w utrzymaniu wysokiego poziomu energii i dobrego samopoczucia każdego dnia.